Gość Netka25 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Witam, tak na początek przepisik na pyszną sałatkę z czosnkiem 1 puszka czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 15-20 dkg żóltego sera (najlepiej gouda) sól, pieprz majonez 1 łyżeczka śmietany (ale niekoniecznie) fasolkę odcedzić, czosnek obrać i przecisnąć lub drobniutko posiekać ewentualnie zetrzeć na małych oczkach tarki. Żółty ser potarkować na dużych oczkach tarki ;-) wszystko razem wymieszać i dodać majonez, można też dodać na konieć łyżeczkę śmietany ale nie jest to niezbędne. Sól, pieprz do smaku:) życze smacznego!!! P.S. Ilośc sałatki zrobiona z tych składników wystarcza na 2-3 osoby, jeśli chcesz przygotować słuszną michę tej sałatki podwoj składniki!! Cytuj
oligot Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Można ser żółty zastąpić fetą, ale wtedy trzeba zrezygnować ze śmietany i na pewno ograniczyć sól. Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Skusiłam się na tę sałatkę bo bardzo lubię czosnek i żółty ser, a ich połączenie - to już w ogóle - mmmm pycha :) Natomiast za czerwoną fasolką to tak średnio przepadam :P Ale i tak zaryzykowałam i zrobiłam sałatkę od razu z podwójnej porcji ..... i ..... wyszła bardzo dobra :) Naprawdę bardzo bardzo szybko się ją robi (bo nie trzeba czekać, aż coś się ugotuję potem to studzić i kroić itd.) ale też znika w zaskakującym tempie :) Sałatka godna polecenia Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam :) Zrobiłam tę sałatkę i muszę przyznać,że jest bardzo smaczna i wszystkim smakowała. Pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi