Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, otóż gdy piekę placki to z jednej strony blachy wychodzi wyższy, a z drugiej niższy...dlaczego tak się dzieje? Bardzo często jest tak w przypadku sernika...Bo rozumiem, że często z jednej strony przypiecze się bardziej niż z drugiej, jednak powinien chyba być prosty ? I tak przy okazji: jest jakis sposób na to by sernik nie pękał po upieczeniu?

Opublikowano

A jesteś pewna, że forma jest równo wstawiona w piekarniku? Aby sernik nie pękał i nie opadał jeszcze gorący zaraz po wyłączeniu piekarnika trzeba ostrym nożem naciąć równolegle do krawędzi formy.

Opublikowano

Hmm no raczej równo jest wsadzona. A co do sernika: jakiej głębokości mają być te nacięcia i czy wzdłuż każdej krawędzi(czyli tak jakby dookoła?)

Opublikowano

Być może drzwiczki piekarnia nie za dobrze się domykają, ja tak kiedyś miałam i ciasta przy drzwiczkach zawsze były niższe :P

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.