Nika1990 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Mam taki problem, otóż gdy piekę placki to z jednej strony blachy wychodzi wyższy, a z drugiej niższy...dlaczego tak się dzieje? Bardzo często jest tak w przypadku sernika...Bo rozumiem, że często z jednej strony przypiecze się bardziej niż z drugiej, jednak powinien chyba być prosty ? I tak przy okazji: jest jakis sposób na to by sernik nie pękał po upieczeniu? Cytuj
aida Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 A jesteś pewna, że forma jest równo wstawiona w piekarniku? Aby sernik nie pękał i nie opadał jeszcze gorący zaraz po wyłączeniu piekarnika trzeba ostrym nożem naciąć równolegle do krawędzi formy. Cytuj
Nika1990 Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Hmm no raczej równo jest wsadzona. A co do sernika: jakiej głębokości mają być te nacięcia i czy wzdłuż każdej krawędzi(czyli tak jakby dookoła?) Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Aby sernik nie pekal,nie nalezy dlugo mieszac masy z bialkami-bo one powoduja to pekanie. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Mam pytanie czy tylko jedno ciasto Ci wychodzi krzywo czy wszystkie? Może to wina ustawienia kuchni, sprawdz poziomicom :P jeśli wszystkie są krzywe. https://www.smaczny.pl/forum/Zeby-Ciasto-By...owne-t3455.html zobacz tu może Ci się przyda :P Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Być może drzwiczki piekarnia nie za dobrze się domykają, ja tak kiedyś miałam i ciasta przy drzwiczkach zawsze były niższe :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.