Dora35 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 3 szklanki cukini startej na grubszych oczkach 3 cebule starte lub drobniutko pokrojone 1 1/2 - 2 szklanek bułki tartej garść zielonej natki pietruszki pokroic 1/2 szklanki oleju 20 dkg sera żółtego startego 4 jajka (białka ubić na sztywno żółtka do masy) sól,pieprz,vegeta,słodka papryka wszystko dodać do smaku Wszystkie składniki wymieszać w misce na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Piec w brytfance około 1 godziny w temp ok 200* Cytuj
Dora35 Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 dziś zrobiłam pasztet i wkleje kilka zdjęć jak on wygląda bo można go jeść na ciepło i zimno Cytuj
monia79 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Przepis spadł mi z nieba ;) Cukinii w ogródku w brud, npewno sie nie zmarnuje Dora35 dzięki na 100% wypróbuję!!! Cytuj
Dora35 Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 mam nadzieje że bedzie smakował ja dodałam do mojego pasztetu troche curry dostał ładnego kolorku takiego żółciutkiego i troche zmienił sie jego smak jak dla mnie to nawet jest lepszy Cytuj
ali Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Robiłam jakiś czas temu, przepis nieco inny bo bez sera żółtego, ale bardzo mi smakował i zjadłam prawie cały sama a zrobiłam z 1,5 porcji. Cytuj
iwona30 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zrobiłam pasztet ale nie miałam cukini to zastąpiłam ją patisonem. A tak wyszedł ciekawi mnie jak smakuje. Cytuj
Dora35 Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 z patisonem nie robiłam tylko zawsze z cukinią ale jak widać można i z tym kiedyś słyszałam że podobno patisony mają smak zblizony do grzybów ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi