Gość Nicole57 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Mogłby ktos przesiac mi jakis fajny przepis?? ;) Cytuj
Dora35 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 jeśli chcesz możesz wypróbować mój przepis na jabłecznika u mnie w domu to sie robi tylko ten https://www.smaczny.pl/forum/Ciasto-Z-Jablkami-t4750.html a tu masz jeszcze jeden przepis https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...t=0&start=0 Cytuj
AnRa Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 a ja robię taki jest bardzo dobry pyszny jabłecznik Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Witaj ! Inetesuje Cię przepis na jabłecznik na kruchym cieście ,ale postanowiłam że namówię Cię na to ciacho jest super, może się skusisz? Pozdrawiam ;) https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=5256 Cytuj
iwona30 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Kolejny przepis na szarlotkę. https://www.smaczny.pl/forum/Placek-Budynio...kami-t5113.html Cytuj
iwona30 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Placek bardzo dobry z jabłek Składniki: 1 margaryna 1 łyżka smalcu 1 szkl cukru pudru 4 żółtka 2 szkl maki ziemniaczanej 1 szkl maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu 1 cukier waniliowy Wykonanie: Wszystko razem utrzeć dodac pianę podzielić ciasto na dwie części jedną część na spód blaszki potem jabłka można dać dżem, można dać świerze i na wierzch drugą część ciasta piec w tem. 200 st. Cytuj
iwona30 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Szarlotka na kruchym cieście. Składniki: 50 dkg mąki pszennej 3 żółtka 3 łyżki smietany kwaśnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1/2 szkl cukru 20 dkg smalcu Wykonanie: Wszystko zagnieść podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na blachę dać jabłka drugą przykryć posmarować białkiem i posypać cukrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.