Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Katarzyno ciasto wyśmienite, wyrosło super, jabłka nie opadły a do tego jest wyjątkowo mięciutkie i wilgotne mialam tylko pewne obawy czy z tych jaj ucieranych na parze nie zrobi mi sie jajecznica w związku z tym mam pytanie czy ucierając te jajka z cukrem woda musi sie ciągle gotować czy można już ja wyłączyć ? pozdrawiam

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam .Piekłam to ciasto w sobotę i wyszło bardzo dobre .Dodatkowy plus ,że nie trzeba ucierać tego ciasta ,co jest pracochłonne .Jabłka zostały na wierzchu ,ciasto wilgotne ,nie wysycha ,no i spora porcja :P .Polecam ten przepis -sezon jabłkowy w pełni.

Opublikowano

Dziękuję figiel za ciepłe słowa :P Prawda że warte polecenia :P :P Ciocia dlatego mi dała tak jak sernik z rosą bo powiedziałam że już nigdy nie zrobię :P Jak nie można się zarzekać :P Teraz bardzo często piekę to i sernik :P

Opublikowano

Kasiu dziękuję za przepis, upiekłam dzisiaj, placek jest pyszny, puszysty i rozpływa się w ustach. Nie chciało mi się ubijać jaj na parze, ubiłam w robocie, dodałam roztopioną schłodzoną palmę. Doszłam do wniosku jak się doda jakiś aromat być może i jakieś bakalie to można upiec bardzo dużą smaczną babkę. Ja bynajmniej tak zrobię.

post-2336-1190564848_thumb.jpg

post-2336-1190564871_thumb.jpg

Opublikowano

Cieszę się Halinko że Ci ciacho smakowało :wink:

Moja rodzinka też je bardzo lubi :wink:

Ma taki ciekawy smak zupełnie inny od ciasta kruchego :!:

Nawet powiedziała bym że trochę przypomina mi smak topielca tylko bardziej puszysty :wink:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kasiu-upiekłam dziś to ciacho tyle,że w wersji bardziej dietetycznej,bez kruszonki :P pachnie w całym domu a smakuje wybornie no i szybko się robi.

post-4359-1191692846_thumb.jpg

Opublikowano

Ciasto było bardzo dobre tylko kruszonka troche twarda.Do kruszonki zamiast maki krupczatki dodałam tortowej to moz dla te

Opublikowano

Milciusiu dziękuję za miłe słowa :P Cieszę się że ciacho smakowało :P Ja też jak nie wiedziałam to do kruszonki brałam mąkę tortową i właśnie takie twarde skwarki mi wychodziły dopiero jak zapytałam Cioci jak Ona to robi to było wszystko jasne :P to tylko krupczatka i mięknie kruszonka:)

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.