Katarzyna Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A tak wygląda z jabłkami pieczona wczoraj :grin: Dobrze że chłopaków nie było zdążyłam cyknąć fotkę :grin: Cytuj
megii80 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Katarzyno ciasto wyśmienite, wyrosło super, jabłka nie opadły a do tego jest wyjątkowo mięciutkie i wilgotne mialam tylko pewne obawy czy z tych jaj ucieranych na parze nie zrobi mi sie jajecznica w związku z tym mam pytanie czy ucierając te jajka z cukrem woda musi sie ciągle gotować czy można już ja wyłączyć ? pozdrawiam Cytuj
figiel Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Witam .Piekłam to ciasto w sobotę i wyszło bardzo dobre .Dodatkowy plus ,że nie trzeba ucierać tego ciasta ,co jest pracochłonne .Jabłka zostały na wierzchu ,ciasto wilgotne ,nie wysycha ,no i spora porcja :P .Polecam ten przepis -sezon jabłkowy w pełni. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Dziękuję figiel za ciepłe słowa :P Prawda że warte polecenia :P :P Ciocia dlatego mi dała tak jak sernik z rosą bo powiedziałam że już nigdy nie zrobię :P Jak nie można się zarzekać :P Teraz bardzo często piekę to i sernik :P Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Kasiu dziękuję za przepis, upiekłam dzisiaj, placek jest pyszny, puszysty i rozpływa się w ustach. Nie chciało mi się ubijać jaj na parze, ubiłam w robocie, dodałam roztopioną schłodzoną palmę. Doszłam do wniosku jak się doda jakiś aromat być może i jakieś bakalie to można upiec bardzo dużą smaczną babkę. Ja bynajmniej tak zrobię. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Cieszę się Halinko że Ci ciacho smakowało :wink: Moja rodzinka też je bardzo lubi :wink: Ma taki ciekawy smak zupełnie inny od ciasta kruchego :!: Nawet powiedziała bym że trochę przypomina mi smak topielca tylko bardziej puszysty :wink: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Halinko ze śliwkami też jest pycha :wink: Cytuj
basga Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Kasiu-upiekłam dziś to ciacho tyle,że w wersji bardziej dietetycznej,bez kruszonki :P pachnie w całym domu a smakuje wybornie no i szybko się robi. Cytuj
Gość milciusiaa Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Ciasto było bardzo dobre tylko kruszonka troche twarda.Do kruszonki zamiast maki krupczatki dodałam tortowej to moz dla te Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Milciusiu dziękuję za miłe słowa :P Cieszę się że ciacho smakowało :P Ja też jak nie wiedziałam to do kruszonki brałam mąkę tortową i właśnie takie twarde skwarki mi wychodziły dopiero jak zapytałam Cioci jak Ona to robi to było wszystko jasne :P to tylko krupczatka i mięknie kruszonka:) Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Ja użyłam mąki krupczatki, kruszonka bardzo delikatna w smaku i poprostu pycha. Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Dzisiaj upiekłam po dłuższym czasie tą bardzo pyszną szarlotkę. Pozdrawiam ciocię Irenkę i Ciebie Kasiu. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Halinko pozdrowienia przekażę :mrgreen: Moi domownicy bardzo ją lubią, bo nie jest sucha :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi