bof Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 SŁADNIKI: 1 kostka margaryny 6 żółtek (białka ubić na pianę) 6 łyżek oleju 2 łyżki octu 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka do pieczenia 1 1/2 szklanki cukru WYKONANIE: Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami , następnie dodawać pozostałe składniki po kolej - olej ,ocet (ciągle miksując) ; następnie mąkę + proszek do pieczenia - utrzeć . Na koniec dodać ubitą pianę z białek - dobrze wymieszać (jak każde ciasto ucierane należy długo ucierać nawet ok. 10 min). Można dodać rodzynki lub na wierzchu położyć owoce . Piec w formie "z kominkiem" w piekarniku nagrzanym do temp. 180 - 200 około 1 godziny . Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.