ala-z Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 -Płaty śledziowe (takie z solanki) -musztarda (sarepska) -cebula -olej -ocet Płaty śledziowe (należy kupować mniejsze żeby można było je fajnie zwinąć) posmarować od wewnętrznej strony musztardą, posypać cebulką, zwinąc jak rolmopsa i spiąć wykałaczką. Układać w naczyniu można na cebuli jak kto woli, skropić octem i zalać olejem. Muszą odstać swoje 1-2 dni. ;) Cytuj
AniaM Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ten przepis to u Nas tradycja na Święta Bożego Narodzenia pychotka :P Cytuj
minia51 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja nie używam octu. Płaty śledziowe smaruję musztardą, kroję na mniejsze kawałki i układam w słoiku warstwowo: kawałki śledzia, drobno pokrojona cebulka,trochę pieprzu, olej. Ostatna warstwa to cebula zalana olejem. Cytuj
ala-z Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja robię te śledziki od dawna.Jeżeli podaje na stół to je zawijam jak rolmopsy, natomiast dla szybkiego jedzonka też tylko przekładam musztardą z cebulką. P o z d r a w i a m. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.