Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-Płaty śledziowe (takie z solanki) -musztarda (sarepska) -cebula -olej -ocet Płaty śledziowe (należy kupować mniejsze żeby można było je fajnie zwinąć) posmarować od wewnętrznej strony musztardą, posypać cebulką, zwinąc jak rolmopsa i spiąć wykałaczką. Układać w naczyniu można na cebuli jak kto woli, skropić octem i zalać olejem. Muszą odstać swoje 1-2 dni. ;)

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie używam octu. Płaty śledziowe smaruję musztardą, kroję na mniejsze kawałki i układam w słoiku warstwowo: kawałki śledzia, drobno pokrojona cebulka,trochę pieprzu, olej. Ostatna warstwa to cebula zalana olejem.

Opublikowano

Ja robię te śledziki od dawna.Jeżeli podaje na stół to je zawijam jak rolmopsy, natomiast dla szybkiego jedzonka też tylko przekładam musztardą z cebulką. P o z d r a w i a m.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.