ala-z Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 W przepisie, który dostałam jest udziec z indyka. Ja robiłam normalny rosół z kurczaka a na kulki brałam filet z indyka.Kulki są delikatniejsze i jaśniejsze. -1 kg udźca z indyka -0,5 kg pieczarek -marchew,pietruszka -2 serki topione śmietankowe lub kremowe -natka pietruszki -jajko -sól,pieprz Z kostki indyka ugotować rosół i przelać sam rosół bez dodatków ;) do naczynia w którym będziemy gotować zupę. Pieczarki poddusić z cebulką, warzywa zetrzeć na tarce i z pieczarkami dodać do rosołu. Mięsko surowe ( z udźca lub filet) przekręcić przez maszynkę, dodać 1 jajko, sól, pieprz i wyrobić. Formować małe kuleczki (trochę przy tym zabawy)i wrzucać na lekko gotującą zupę. Podgotować do miękkości kulek, dodać serki ( ja do serków dodaję trochę zupy i rozbijam mikserem na jednolitą masę) i zagotowć. Podawać z natką pietruszki. Cytuj
minia51 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Czy kulki robisz z surowego mięsa? Cytuj
ala-z Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Tak kulki są z surowego mięsa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.