Jolanta Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 SkladnikiNa ciasto: 30 dag maki 1 kostka margaryny 10 dag cukru 4 jaja 3 lyzki kwasnej smietany 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1 sloik dzemu kwasnego 25 dag bakalii Masa budyniowa mysle, ze kazdy ma swoja wyprobowana ;) Wykonanie: Make przesiac z proszkiem do pieczenia,dodac margaryne i posiekac nozem, nastepnie dodac cukier puder,zoltka,smietane.Ja wszystko wyrabiam mikserem.Ciasto podzielic na dwie czesci. Potrzebne sa dwie jednakowe blaszki, ktore wylozyc papierem do pieczenia.Ciasto rozprowadzic.Na ciasto wylozyc polowe sloika dzemu a na to wylozyc tez powlowe ubitej piany z bialek z 2 lyzkami cukru,a na koniec wysypac polowe bakali.Piec na zloty kolor ok 20 min w temp 180*. Dla wyjasnienia wszystko dzielimy na pol,czyli ciasto, dzem,ubita piane z bialek i bakalie. Ciasto dobrze wystudzic przelozyc masa budyniowa,(o czyli ciasto-masa budyniowa-ciasto). Zdjecie dodam pozniej :) . 1 Cytuj
basga Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 To mi przypomina Panią Walewską! Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 To mi przypomina Panią Walewską! Masz rację Basiu, a jeszcze inna nazwa tego to 'pychotka' z książki 'Przepisy siostry Anastazji' 1 Cytuj
Jolanta Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Jolu a obiecane fotki? [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Jolanta Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Wszysto mozliwe ,ze ten przepis to Pani Walewska ja poprostu dostalam przepis pod ta nazwa. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] 1 Cytuj
andy8 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 apetyczne może być i smok :-D Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ja też to ciacho mam pod nazwa pychotki Jolanto smakowity kawałek :-D Cytuj
Jolanta Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dziekuje Andy i Justynko :-D milo cie znowu widziec na forum widocznie to ciasto ma wiele nazw ale jednak chyba podobnie smakuje :-D . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] 1 Cytuj
monilek26 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Właśnie siedzę i zajadam to ciacho. Ja je miałam pod nazwą Pani Walewska...Bardzo dobre - można sie nim zasłodzić :-D Cytuj
Jolanta Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Monilek mysle ,ze jak kazde ciasto jest slodkie :-D i nie taki Smok straszny jak go ''maluja'' ale za to smaczny :-D . Czy robilas wlasnie z mojego przepisu? U mnie chyba za szybko zniknelo ale jak kazde ciasto ktore robie ma ta zalete :-D . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] 1 Cytuj
monilek26 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Miałam ten przepis juz wcześniej z książki "101 przepisów siostry Anastazji". U mnie też to ciasto szybko zniknęło (zresztą jak każde...). Rodzince bardzo smakowało. Pozdrawiam 1 Cytuj
andy8 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Smoka zrobiłam na Nowy Rok do piany dodałam kisiel wiśniowy z cukrem,bardzo smakuje mojej rodzince 1 1 Cytuj
Kaliope Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Śliczne i z pewnością smaczne!!! Mmmmniam :) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.