ina12 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Andy ciasto zrobiłaś eleganckie. 1 Cytuj
apsik Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Aniu ciacho wygląda bajecznie...wcale się nie dziwię ,że to smok wawelski. :) 1 Cytuj
Kaliope Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Jolu czy to ciasto ma być ucierane mikserem czy zagniatane na kruche? Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź, bo jutro chciałabym je upiec :wink: Pozdrawiam. 1 Cytuj
mart Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 moim zdaniem to przepis na ciasto kruche wiec trzeba je zagniesc :wink: Cytuj
andy8 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Ja też robiłam jako ciasto kruche. :wink: 1 Cytuj
Jolanta Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Ja to ciasto ucieralam mikserem,ale mozecie sprobowc je zagniesc .Powiem szczerze,ze dawno tego ciasta nie robilam,ale z tego co pamietam to jest dosc geste. Powodzenia 1 Cytuj
Kaliope Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Dziewczyny dzięki za odpowiedź. Ja też myślałam, że to przepis na kruche ciasto i tak zrobię - jutro będę piec, dam znać jak wyjdzie :wink: Pozdrowienia dla wszystkich :oops: 1 Cytuj
Kaliope Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Smok wawelski upieczony... bajeczny :grin: Z bakalii dałam tylko orzechy ziemne w karmelu a do piany dodałam wiórki kokosowe. Krem jak w przepisie ale z dodatkiem prażonego na słodko słonecznika i gorzkiej czekolady oraz sypkiego kakao instant i winiaku dla przełamania słodyczy. Efekt - REWELACJA!!! Polecam wszytskim :) 1 1 Cytuj
mart Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 wyglada przepysznie, domownicy pewnie w siodmym niebie :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Mart dzięki za miłe słowa. Ciasto rzeczywiście bardzo zasmakowało mojej rodzince. Na pewno jeszcze nie raz je upiekę. Pozdrawiam :grin: 1 Cytuj
Kaliope Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Upiekłam ponownie Smoka, ale tym razem z wieloma zmianami - efekt na zdjęciu. Ciasto jest wyśmienite, po prostu bajka 🙂 1 Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 WoW! ale extra wypiek! Schrupałoby się chociaż kawałeczek ;) 1 Cytuj
figiel Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jakoś przeoczyłam ten przepis .A ciasto wygląda bardzo ,ale to bardzo apetycznie ! 1 Cytuj
Kaliope Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dziewczyny dziękuję bardzo :) A Smok rzeczywiście baaaardzo smoooczny... no, to znaczy smaczny ;) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.