wiola344 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 ;) 3-4 buraki ugotowane zetrzeć na tarce drobnej jak na ćwikłe - 1 łyżka masła lub margaryny - 1 łyżka mąki - 3 łyżki śmietany - sól , pieprz , papryka słodka,czypta kwasku cytrynowego, - 1/4 łyżeczki cukru Wykonanie: - w rondelku rozpuścić tłuszcz dodać mąkę i lekko pdsmażyć aby nie zciemniała, dodac buraczki wymieszane ze śmietaną i doprawione solą itd..i chwilę smażyć,gdyby było zagęste to można dodać jeszcze trochę śmietany albo mleka. Życze smacznego!!! :) Cytuj
minia51 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Często je robię i są pyszne. Nie dodaję tylko mąki. Na rozp. tłuszcz daję starte buraki ,cukier sól kwasek a na końcu gęstą śmietanę Cytuj
wiola344 Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 ;) Witaj minia51 - dziekuje za opinie ,ja dodaje mąke ponieważ jak dla mnie są za rzadkie i gdzieś mi się rozpływają po talerzu ,ale to wedle gustu można i tak ,j k kto woli.Pozdrawiam :) Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Ja jak robię bez śmietany to też na zasmażce jasnej, na różne sposoby się robi. Wiolu nie robiłam jeszcze dodając papryki, muszę wypróbować. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 A ja nigdy nie jadłam ze śmietaną,muszę kiedyś zrobić.Dzięki za przepis :-D . Cytuj
wiola344 Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 :-D Ineczko ja prawie do wszystkiego dodaje paprykę,ale tylko odrobine tak dla smaku ,tak już się przyzwyczaiłam i odruchowo do wszystkiego hihihi ,Jolcia musisz spróbować bo warto :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.