ala-z Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 -4-5 duże pory -2 serki topione śmietankowe -2,5 litra rosołu ( może być bulion, ja robię zupę na rosole z kurczaka, na czystym rosole ) -ok. 0,5 kg fileta z indyka -jajko -natka pietruszki -sól,pieprz -olej Pory pokroić w talarki i udusić na oleju ok.15-20 min, dodać do rosołu i niech się gotuje. Mięso przekręcić przez maszynkę, dodać jajko, doprawić do smaku i wyrobić.Część natki pietruszki drobno posiekać i dodać do masy mięsnej. Z masy formować malutkie kuleczki i wrzucać do zupy w trakcie gotowania. Podgotować z kulkami z 15 min. Serki przełożyć do jakiegoś naczynia dodać trochę zupy, zmiksować, dolać do zupy i zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki. ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.