Dora35 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 1 1/2 kg cukini obranej 1/2 kg cebuli Cukinie zetrzeć na grubych oczkach ,cebule drobniutko pokroić lub zetrzeć,zasolić garścią soli na 6 godzin nie odciskać.Następnie dodać 2 szklanki cukru,1 szklanke octu gotować 20 minut następnie dodać 1 łyżeczke papryki słodkiej 1 łyżeczke papryki ostrej ,1 łyżeczke pieprzu 3 koncentraty pomidorowe Pudliszki te w małych słoiczkach .Gotować wszystko 10 minut.Następnie zmiksować . Dać do słoików i zapasteryzować ok 10 minut (ocet dać po rozgotowaniu cukini nie wcześniej bo cukinia sie wtedy nie rozgotuje) Cytuj
Dora35 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 dziś robiłam keczup tak wygląda z tego przepisu wyszło 13 małych słoiczków takich po koncentracie :P Cytuj
zazulka Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 W ubiegłym roku zrobiłam ten ketchup, ale dodałam około kilograma czerwonej papryki i dwie małe ostre papryczki drobno posiekane. Wszystko się ładnie udusiło a po zmiksowaniu miało piekny kolor. Ketchup palce lizać. Cytuj
a_netk_a Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 ja zrobiłam jakieś dwa tygodnie temu jedną porcję, która jużprawie znikła. wszystkim smakuje, wszyscy chcą przepis i nikt nie wierzy, że to z cukinii. muszę brać się za robienie kolejnej porcjii, tylko niestety czasu brak. pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.