Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 1/2 kg cukini obranej 1/2 kg cebuli Cukinie zetrzeć na grubych oczkach ,cebule drobniutko pokroić lub zetrzeć,zasolić garścią soli na 6 godzin nie odciskać.Następnie dodać 2 szklanki cukru,1 szklanke octu gotować 20 minut następnie dodać 1 łyżeczke papryki słodkiej 1 łyżeczke papryki ostrej ,1 łyżeczke pieprzu 3 koncentraty pomidorowe Pudliszki te w małych słoiczkach .Gotować wszystko 10 minut.Następnie zmiksować . Dać do słoików i zapasteryzować ok 10 minut (ocet dać po rozgotowaniu cukini nie wcześniej bo cukinia sie wtedy nie rozgotuje)

  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

W ubiegłym roku zrobiłam ten ketchup, ale dodałam około kilograma czerwonej papryki i dwie małe ostre papryczki drobno posiekane. Wszystko się ładnie udusiło a po zmiksowaniu miało piekny kolor. Ketchup palce lizać.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja zrobiłam jakieś dwa tygodnie temu jedną porcję, która jużprawie znikła. wszystkim smakuje, wszyscy chcą przepis i nikt nie wierzy, że to z cukinii. muszę brać się za robienie kolejnej porcjii, tylko niestety czasu brak. pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.