maria02 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Sezon grzybowy się zbliża, więc podam Wam przepis na sałatkę, którą po wyjęciu ze słoika można się zajadać na zimno i na ciepło. 2 kg grzybów (podgrzybki, borowiki, zielonki lub inne ulubione) 0,7 kg marchwi 0,7 kg cebuli szklanka oleju pół słoiczka koncentratu pomidorowego (jak ktoś woli można dać więcej) sól, pieprz - do smaku Grzyby umyć, odgotować z dodatkiem soli, odcedzić i na sicie obficie spłukać. Zimne drobno pokroić. Cebulę pokroić w półplasterki, marchew zetrzeć na tarce (łezki). Cebulę i marchew udusić na oleju do miękkości. Dodać koncentrat i grzyby. Przyprawić. Włożyć do słoiczków. Pasteryzować 2-3 minuty. Życzę smacznego. Cytuj
Magdalena Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ile te grzyby mają się smażyć ? Cytuj
maria02 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Grzyby odgotować w wodzie 10 minut, a z warzywami już nie smażyć. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.