henekg1 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Od pewnego czasu mam problem z sosem.Gdy usmażę mięso i potem chcę to zagęścić mąką z wodą to niechce mi się to razem połączyć tylko tłuszcz się oddziela.Dodam,że mięso smażę na oliwie.Może to wina oliwy?Co Wy na to? Cytuj
iwona30 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Powiem ci jak ja robię sos: 1. Jak robię gulasz to najpierw obtaczam mięso w mące z przyprawami i smażę na oleju jak już się zrumieni to dodaję cebulkę i pozostałą mąkę która mi została z obtaczania mięsa robię po prostu lekką zasmażkę i wlewam zimną wodę zamieszam i to się gotuje aż do miękkości. 2. Albo robię w inny sposób mięso smażę na oleju do zrumienienia dodaję cebulkę chwilkę ją podduszę i dodaję mąkę zalewam zimną wodę,gotuje do miękkości. Nigdy nie robię w ten sposób żeby mąkę mieszać w wodzie bo później wyczuwam mączny smak ale to tylko moje spostrzeżenie. Pozdrawiam. Cytuj
NaniWahine Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja sos do miesa (slaska zolza) robie tak: Mieso smarze osobno (z warzywami na oliwie) - potem w 1 szklance goracej (gotwanej) wody) rozrabiam jedna kostke bulionowa (w zaleznosci od miesa), czubata lyzke maki i czybata lyzke smietany kwasnej. Zawsze wychodzi :P Cytuj
Jolcia Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A może za dużo oliwy dajesz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.