Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu mam problem z sosem.Gdy usmażę mięso i potem chcę to zagęścić mąką z wodą to niechce mi się to razem połączyć tylko tłuszcz się oddziela.Dodam,że mięso smażę na oliwie.Może to wina oliwy?Co Wy na to?

Opublikowano

Powiem ci jak ja robię sos: 1. Jak robię gulasz to najpierw obtaczam mięso w mące z przyprawami i smażę na oleju jak już się zrumieni to dodaję cebulkę i pozostałą mąkę która mi została z obtaczania mięsa robię po prostu lekką zasmażkę i wlewam zimną wodę zamieszam i to się gotuje aż do miękkości. 2. Albo robię w inny sposób mięso smażę na oleju do zrumienienia dodaję cebulkę chwilkę ją podduszę i dodaję mąkę zalewam zimną wodę,gotuje do miękkości. Nigdy nie robię w ten sposób żeby mąkę mieszać w wodzie bo później wyczuwam mączny smak ale to tylko moje spostrzeżenie. Pozdrawiam.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja sos do miesa (slaska zolza) robie tak: Mieso smarze osobno (z warzywami na oliwie) - potem w 1 szklance goracej (gotwanej) wody) rozrabiam jedna kostke bulionowa (w zaleznosci od miesa), czubata lyzke maki i czybata lyzke smietany kwasnej. Zawsze wychodzi :P

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.