grumko Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zapiekanka z cukinią i szynką SKŁADNIKI: 1 cukinia, 250 g szynki, 250 g żółtego sera, 250 g makaronu, sos czosnkowy: 0,5 l kefiru, główka czosnku, 1 łyżeczka czubricy zielonej, trochę fety. SPOSÓB WYKONANIA: Makaron ugotować. Cukinię oczyścić z pestek (nie obierać), pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, tak żeby się pozbyć nadmiaru wody. Szynkę pokroić i podsmażyć do przyrumienienia - ma wtedy fajny posmak Całość (cukinia, szynka, makaron) wrzucić do żaroodpornego naczynia i wymieszać z częścią sosu i połową startego sera. Polać resztą sosu i posypać resztą startego sera. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać (w 200°C) do czasu aż ser nie zacznie brązowieć miejscami. Smacznego!! Cytuj
Klamerka Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Mmmmm...Wygląda smakowicie! Normalnie, aż czuję u siebie zapach Twojego dania! :-D Oczywiście jak najszybciej go wypróbuję! Każdy przepis z cukinią sprawia, że "cieknie mi ślinka" :-D To już jest chyba cukiniomania :-D A teraz wykażę się kompletną niewiedzą kulinarną, bowiem w ogóle nie miałam pojęcia o istnieniu czubricy zielonej... Ale od czego są wyszukiwarki! :D Cytuj
ela52 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ta zapiekanka wyglada bardzo smakowicie. W najblizszym czasie ja zrobie. Goraco pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.