ada5 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam. W tym roku jest wyjątkowy urodzaj na cukinię i kabaczki, w związku z tym mam pytanie... Czy ktoś próbował leczo zamiast kłaść w słoiki to zamrozić. Jeśli tak to proszę o podpowiedź jak to zrobić. Pozdrawiam. Cytuj
Dorunia Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Ja zawsze jak zostanie mi leczo to zimne nakładam do pojemników tak 3/4 pojemnika,zamykam szczelnie przykrywą i do zamrażarki...myślę,że to jest najlepszy sposób,bo potem tylko wyjmuję i czekam aż się rozmrozi,podgrzewam i można zajadać. Pozdrawiam :-D Cytuj
martaskowronek26 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja tam wolę zawsze świeże :) Cytuj
suodka Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jasne, że świeże lepsze, ale wiesz, ja np. w tym roku mam tyle cukinii w ogródku, że już porozdawałam po rodzinie, zjadłam mnóstwo potraw z cukinią, a ona dalej jest, więc w końcu też ugotowałam wielki garnek leczo do zamrożenia :P Nie posiadam pojemników, z resztą nie zmieściły by się, bo zamroziłam już niezliczone ilości fasolki szparagowej i szpinaku (też nie mogliśmy tego przejeść :P) i w efekcie zamroziłam leczo wlane do woreczków śniadaniowych :D Wlewałam oczywiście przestudzone, a wczoraj akurat rozmroziłam jeden woreczek i bez problemu zdjęłam foliówkę, gdy już się z góry nieco rozmroziło :) W smaku takie jak świeże, może nawet lepsze, bo się przegryzło już :D Cytuj
Armenika Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Jakoś trudno mi sobie wyobrazić leczo w torebce foliowej, ale skoro ten sposób się sprawdził to gratuluję. Osobiście wolę pojemniki, ale wiadomo że zajmują duzo mniejsca. Weki u mnie sie nie sprawdziły, niestety. Szkoda, co łatwiej byłoby przechowywać. Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Też nie zamrażałam leczo w woreczkach, ale np. bigos już tak ;-) Cytuj
AnnaK Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 W pojemnikach mam natkę, koperek i lubczyk. Pozostałe produkty i potrawy mrożę w woreczkach, opisuję na folii markerem. W ten sposób mam wykorzystane maksymalnie miejsce w szufladach zamrażalnika. Cytuj
MrFrodo Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Ja znam ludzi, którzy potrafią i zupę w woreczku zamrozić :P Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Oo! jeszcze nie słyszałam ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.