minia51 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Przepraszam że tu podam przepis na pyszne i łatwe ciasto. Nie należę do młodej generacji i dlatego nie wiem gdzie mam to pisać. A oto przepis: 40dkg maku 1 szklanka cukru pudru 40dkg jadłek obranych i startych na tarce z największymi otworami 1 łyżka miodu 4 jajka pół paczki rozpuszczonej margaryny olejek migdałowy 1 szklanka ciepłej wody Wykonanie Suchy mak zemleć w młynku do kawy, zalać ciepłą wodą dodać 4 żółtka, cukier puder. Ubijając nadal mikserem dodawać miód, olejek, starte jabłka i rozpuszczoną margarynę. Na końcu dodać ubitą pianę z białek Masę wylać na surowe kruche ciasto i upiec. po upieczeniu ja wierzch polewam polewą czekoladową. Ciasto kruche ścieram na tarce.Masa makowajest półpłynna ale po upieczeniu stwardnieje. Do masy można dodać bakalie Cytuj
Dorota Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Minia51 nic nie szkodzi, przepis jest już na swoim miejscu :-D Pozdrawiam :-D Cytuj
minia51 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dzięki.Nie potrafię znaleźć strony gdzie mogę pisać przepisy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi