minia51 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 1/2 kg kapusty kiszonej 1-2 cebule ok. 1/2 kg pieczarek 1 większy ziemniak lub 2 mniejsze sól pieprz wegeta, trochę margaryny Wykonanie Kapustę opłukać, pokroić, obgotować ok. 20 mini odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na margarynie,dodać do kapusty. Pieczarki pikroić w paski przesmażyć na margarynie i włożyć do kapusty. Podlać wodą aby kapusta była przykryka i gotować na wolnym ogniu do miękkości. W razie potrzeby dolać wody. doprawić do smaku. Pod koniec wody ma zostać równo z poziomem kapusty. Zetrzeć surowego ziemniaka, masę wlać do kapusty, dokładnie wymieszać i raz jeszcze zagotować. Życzę smacznego Cytuj
Justyna.K Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Hmmmmmmmmmmmm Minia zastanawiam się co ma dać ten surowy ziemniak ???Oczywiście kapustę z pieczarkami już robiłam i przyznaje jest pyszna może spróbuję następnym razem z tym ziemniaczkiem. :-D Cytuj
minia51 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Justynko. Ziemniak surowy zastępuje zasmażkę, która jest niezdrowa. Daje kleistość kapusty i niepowtarzalny smsk. Należy dokładnie wymieszać go z kapustą, aby nie zrobiły się grudy. Do tej kapusty NIE dodaje się ziela ang. i liścia laurowego. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ja jak gotuję zupę kartoflankę to też dodaję ztartego ziemniaka. Cytuj
zuziorek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Jestem ciekawa czy taka kapusta z dodatkiem ziemniaków nadaje się jako farsz np do kulebiaka? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.