niuniaczek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Apsik, ja z kolei dodawałam zawsze kefir i było dobrze. Raz nawet nie miałam ani mleka ani kefiru - dałam jogurt naturalny i też mi wyszedł. Nie obawiaj się, pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 To ponownie ja...placuszek już upieczony i spróbowany a teraz opinia. Ciacho jest na piątkę,bo naprawdę szybkie niedrogie i przede wszystkim bardzo smaczne. Dodałam 1 i 1/2 szklanki kefiru i dopełniłam słodkim mlekiem,dzięki Agnieszko za pomoc. Podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam drążone wiśnie i ...pyszotka,dzięki temu mam dwa placki. Polecam wszystkim i bardzo dziękuję Kasiulku za podanie przepisu. Cytuj
teresap Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Jak wszyscy to i ja - upiekłam Ciasto okej szybki i tanie Ja dałam jogurt 400 i dopełniłam mlekiem , dorzuciłam garść orzechów i jedno jabłko pokrojone w kostkę POZDRAWIAM Cytuj
viola32 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Slicznie wyglada i taka duza blacha wychodzi? Cytuj
apsik Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Ja także ttym razem dodałam orzechy i rodzynki i trochę więcej mleka kwaśnego niż w przepisie...tak jakoś mi się wlało :) ale dzięki temu wyszło super wilgotne i smaczne. Szkoda ,że już się skończyło-tylko zdjęcia pozostały... :grin: Cytuj
88kasia88 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 a ja mam pytanie Kasiulku. czym tak kusząco polałaś tego murzynka na pierwszym zdjęciu :) ?? Cytuj
Kasiulek Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Roztopiłam tabliczkę czekolady mlecznej, dolałam porządny chlus mleka i łyżkę kakao :) Korzystając z okazji chciałam napisać, że do murzynka dodałam ostatnio stopioną czekoladę (2 tabliczki) i razem z nią upiekłam... cisto miodzio- także to kolejny sposób na mojego murzynka Cytuj
88kasia88 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 dziękuję za odpowiedź :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Ciasto upieczone i po części zjedzone.Przyznaję,że bardzo smaczne i tanie. Rodzince też smakuje. Dzięki za przepis :) .Pozdrawiam. Cytuj
mart Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 dla nas taki sobie, mniej puszysty niz dotad robione murzynki (moze dlatego ze dalam zwykle mleko) chociaz niewatpliwie robi sie go blyskawicznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi