oligot Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Składniki: 1kg karkówki bez kości, 1 słoik gotowego sosu pikantnego (np. meksykański) i 1 słoik sosu słodkiego (w stylu chiński, słodko - kwaśny, tysiąca wysp). Na dno żaroodpornego naczynia (z pokrywką) wylewamy odrobinę oleju. Kroimy karkówkę na plastry grubości ok. 1-2 cm i wykładamy pierwszą warstwę. Zalewamy mieszanką sosów, kładziemy następną warstwę karkówki, zalewamy sosami. I tak na przemian, ważne aby na wierzchu były sosy. Przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku do miękkości. Smacznego Cytuj
uretan Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Miałbym obawy przed dodawaniem do gara sosu tysiąca wysp, ponieważ on jest na majonezie, a majonez nie bardzo lubi być ogrzewany ;-) Cytuj
oligot Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Masz rację, trochę się zagalopowałam. Chodziło mi o rodzaj smaku ;-) Cytuj
Bernimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Nazwa potrawy adekwatna do jej pracochłonności. POLECAM bardzo gorąco jako danie smaczne i nie wymagające zbytniego doświadczenia kulinarnego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.