ina12 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przepis z Super Expressu. Owoce pigwy, cukier, woda. Dojrzałe pigwy kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy wodą w takiej ilości, by tylko przykryła owoce. Nie gotując podgrzewamy na ogniu około 45 minut, by zmiękły i zaczęły puszczać sok. Odmierzamy otrzymaną ilość soku i na każde 600 ml dodajemy 35 dag cukru. Podgrzewamy na małym ogniu, a gdy cukier całkowicie rozpuści się zagotowujemy, zmniejszamy ponownie ogień i podgrzewamy aż galaretka zacznie wyraźnie gęstnieć. Goracą przelewamy do wyparzonych i czystych słoików i od razu zakręcamy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.