minia51 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dostałam dość dużo szczawiu. Jak go mogę zrobić, aby w zimie jeść zupę szczawiową? Może mi ktoś doradzić? Cytuj
basga Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zblanszować,wysuszyć i zamrozić-ja tak zrobiłabym. Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ja szczaw myję,kroję na takie większe kawałki,solę do smaku i mocno upycham w słoiczki małe i potem pasteryzuję 10 min od zagotowania na bardzo małym ogniu...robię tak od wielu lat i zawsze jest super :P Cytuj
minia51 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Doruniu a w zimie jak dalej postępujesz? przesmażasz tak jak świeży? Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Nie już jego nie przesmażam tylko prosto wrzucam do garnka,ale do prawie gotowej już zupy(trzeba taką zupę przed dodaniem szczawiu mało posolić bo szczaw ze słoiczka jest dosyć mocno słony),zagotowuję parę minut i zupka gotowa...jeszcze tylko jajeczko i można jeść. Pozdrawiam :P Cytuj
minia51 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dzięki, zaraz zabieram się do krojenia,szczaw już umyty, słoiki wyprażone Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 O! fajnie, że znalazłam ten temat :) Dzięki dziewczyny za porady, w najbliższą sobotę zabieram się za szczaw... Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Mój szczaw już gotowy ;-) Doruniu robiłam według Twoich wskazówek, dziękuję 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Bardzo proszę :)Cieszę się,że mogłam pomóc :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi