grumko Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Sola zapiekana z papryką SKŁADNIKI: 0,5 kg filetów z soli, 1 zielona papryka, 1 czerwona papryka, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, 1/2 litra kefiru, 1/2 pęczka koperku, tymianek, sól i pieprz. SPOSÓB WYKONANIA: Paprykę pokroić w paski, a cebulę i czosnek posiekać. Warzywa podusić na patelni i zalać kefirem wymieszanym z koperkiem. Doprawić do smaku tymiankiem solą i pieprzem. Połowę otrzymanego sosu wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Ułożyć filety i zalać resztą sosu. Piec w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego!! Cytuj
ela2225 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mam nadzieję ze może być inna ryba ?Bo ta sola to chyba jest taka droższą rybką? J aużywam pprzeważnie mintaja lub morszczuka. Cytuj
grumko Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 oczywiście, że może być inna ryba. ja miałem solę, bo była akurat w jednym z okolicznych marketów w promocji :P Cytuj
ela2225 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dzięki za super szybką odpowiedz. Jutro na obiadek będzie rybka po Twojemu. Napiszę jak wyszła Cytuj
ala-z Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Napewno twoja rybka jest super ja robię bardzo podobnie rybę w sosie śmietanowym (tak to nazwalam) i jest tez pycha. :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.