Dorota Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Dzięki Aniu, też fajny przepisik, skorzystam jak będę miała jeszcze gruszki, pozdrawiam 🙂 Cytuj
figiel Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Robię podobnie jak Ania , tylko dodaję łyżeczkę octu na słoik . W nocy spadło sporo gruszek , zaraz sie nimi zajmę . Ostatnio robiłam tak -w dużym garnku zagotowałam syrop z cukru i wody + ocet do smaku i w to wrzuciałam gruszki , chwilę pogotowałam i do słoików , potem pasteryzacja 10-15minut . Są naprawdę pyszne , bo wczoraj otworzyłam słoik do obiadu . Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Też fajny sposób Figielku, dzięki :) Cytuj
figiel Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 ..jeszcze robię ostatnie gruszki jak jabłka do szarlotki :) Cytuj
Dorota Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Oo :) Ciekawy pomysł - dziękuję :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.