gabi-ostra Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Do niuniaczka-nie wiem czy nadal masz problem z wypadającymi włosami,ale ja kiedyś też miałam ten problem i stosowałam cynk w tabletkach zalecony przez dermatologa.Kosztuje grosze a pomógł mi bardzo.Do kupienia w aptece. Cytuj
czerusia Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 0RIFLAME:) tez jestem konsultantką i zagadzam sie z kasiulkiem że kosmetyki są super, są naturalne:) Cytuj
Iwona01 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Fajnie, że jest na forum temat poświęcony kosmetykom. Pewnie jak większość z Was jestem wręcz od nich "uzależniona" :-) Kupuję kosmetyki różnych firm i mam już kilka sprawdzonych. Większość z nich jest z AVON ( żeby było jasne,nie jestem konsultantką tej firmy),ale nie tylko. Nie chcę uprawiać kryptoreklamy,ale czasem potrzebne jest podanie nazwy produktu i firmy.Tym bardziej,że mogę komuś pomóc, a ktoś mi , polecając jakiś kosmetyk :smile Od pewnego czasu miałam problem z przesuszoną skórą na twarzy i pani w drogerii poleciła mi,jak się okazało fantastyczną maseczkę z Dermiki - maseczka przeciw zmarszczkom i bruzdom na twarz szyję i pod oczy(w saszetce). Rewelacja, po dwukrotnym zastosowaniu skóra nabrała blasku i zero suchości.Kolejnym produktem godnym polecenia jest krem pod oczy odżywczo-wygładzający Garniera. Są to kosmetyki,które kupiłam parę dni temu i po wypróbowaniu ich dzielę się spostrzeżeniami na gorąco. Myślę, że dobrze by było, aby to forum żyło i abyśmy wymieniały sie uwagami na temat różnych kosmetyków, które są godne polecenia,a na których zakup szkoda pieniędzy. Co Wy na to? Pozdrawiam Cytuj
czerusia Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Iwonko a ile kosztuje taka maseczka? Ja używam odżywek timotei nie są drogie, ładnie pachną i włosy są dzieki niej błyszczące. Oraz chwale sobie balsam do ciała dove summer glow, używam go nawet do twarzy, bo odkryłam że po nim znikaja mi wszelkie wypryski i niedoskonałości, równomiernie i naturalnie opala i nie zostawia smug, jest wydajny. polecam!! :-) Cytuj
Iwona01 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Droga Czerusiu! Ta maseczka nie jest droga, coś koło 3 zł, ale Ty masz jeszcze czas,zeby ją zastosować, bo jest dla cery dojrzałej, 35+ A ten balsam to jest chyba z AVON,jakaś znajoma nazwa :-) A te odżywki faktycznie są dobre. Jeśli chcesz miec ładnie uniesione włosy,to polecam Spray unoszący włosy u nasady z AVON (ok.12zł.) Wypróbowałam i się sprawdza. Miłego dnia - pozdrawiam Cytuj
Christina Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Dla osób, które odchudzają się polecam balsam do ciała "Slim Extreme 3D" firmy Eveline - w srebrzysto-szaro-zielonej tubie. To działa! - Widać efekty już po pierwszych dniach stosowania :D Pod prysznic - żel "body shaping" firmy Lirene - przyjemnie pachnie i świetnie działa na skórę. Dla wszystkich mogę polecić dezodorant w kulce - "oxygen" firmy Rexona Women - bardzo dobrze chroni przed nieprzyjemnym zapachem potu - ważne dla tych dziewczyn/kobiet, które chodzą na aerobic, siłownię itp. Do włosów używam od jakiegoś czasu szampon Pantene PRO-V. Teraz używam 2 w 1, ale czasem zmieniam na inny, bo jest kilka rodzajów i każdy może dopasować szampon do potrzeb swoich włosów. Jeśli chodzi o inne szampony i odżywki, to kiedyś używałam fioletowej serii Sunsilk i przez wiele miesięcy byłam zadowolona. Po jakimś czasie wróciłam do Sunsilk'a i okazało się, że już nie jest dobry, a nawet zaczęła mnie swędzieć skóra na głowie i dostałam łupieżu... Gdy mam jakieś problemy z włosami, jadę do profesjonalnego sklepu fryzjerskiego i tam kupuję to, czego akurat potrzebują moje włosy - jednak nie na każdy problem tak się zaradzi - Czasem wizyta u dermatologa jest konieczna! O innych kosmetykach, jakie stosowałam, napiszę innym razem - żeby nie zabrakło mi tematów do rozmowy :D Cytuj
Iwona01 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Christina, zaciekawił mnie ten balsam do ciała. Jakie efekty powoduje jego stosowanie i jakie zmiany zauważyłaś już po kilku dniach? No i oczywiście kwestia finansowa - ile kosztuje? Jakiś czas temu stosowałam balsam do ciała wyszczuplający Soraya i niestety nie zauważyłam zadnych efektów, które miał rzekomo spowodować :D Proszę, w miarę możliwości o szybką odpowiedż :D Pozdrawiam Cytuj
Christina Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Hej Iwona :P Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam... Balsam Eveline wygładza skórę, przyspiesza odchudzanie, chłodzi (mentol), dobrze się wchłania. Cena - średnio 12 zł za sporą tubę. Powinno się go stosować 2 razy dziennie - ja czasem zapominałam :lol: może efekty byłyby lepsze, gdybym stosowała go regularnie. Po pierwszych dniach było u mnie widać pierwsze efekty wygładzania skóry. Czytałam na różnych forach o ćwiczeniach i odchudzaniu i wiem, że tego typu żele i balsamy na jedną osobę działają a na inną osobę - te same kosmetyki - działają słabo lub wcale. Jednak cena tego balsamu jest przystępna, więc spróbować można - Balsamów radzę szukać w osiedlowych sklepach lub supermarketach, bo w markowych drogeriach i w sprzedaży wysyłkowej, są o wiele droższe. Od tego warto zacząć - Serum intensywnie wyszczuplające i ujędrniające [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Krem wyszczuplający i ujędrniający - Tym można kontynuować kurację, gdy widzi się dobre efekty po zużyciu powyższego i już nie oczekuje się aż tak intensywnego odchudzania. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Teraz stosuję ten balsam (żel) - ładnie pachnie, wygładza skórę, chłodzi. Efekty wygładzenia widoczne już w pierwszych dniach (cena ok. 20 zł) - mniej wydajny niż powyższe kosmetyki. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] A to serum przeciw rozstępom - nie wiem czy działa, bo nie miałam rozstępów (tyłam powoli :( ) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Firma Eveline ma mnóstwo różnych kosmetyków dla osób chcących schudnąć i ujędrnić ciało - wg mnie to dobre kosmetyki - ale jak już wspominałam powyżej, na każdego mogą inaczej działać. Pozdrawiam i życzę dobrych efektów 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Zgadza się,oprócz tego złotego to wszystkie używałam,pisałam o tym rok temu. :lol: Ja tez po pierwszych użyciach widziałam różnicę ale miałam malutki cellulitis.Podoba mi się to uczucie chłodu po użyciu. W porównaniu z innymi tego typu smarowidłami cenowo jest też ok. Cytuj
Iwona01 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Dzięki za odp. :lol: Ja ostatnio kupiłam sobie serum - koncentrat wyszczuplający do szybkiej redukcji rozstępów (Perfecta extra slim) i muszę stwierdzić,że fantastycznie chłodzi skórę i powoduje jej wygładzenie. Co do rozstępów,to raczej się ich już nie pozbędę,bo towarzyszą mi od nastu lat (pojawiły się gdy byłam w ciąży). Chciałabym przy okazji napisać o kolejnym kosmetyku,który spisuje się wspaniale i z którego jestem zadowolona. Otóż od miesiąca stosuję krem na dzień ANEW "Esencja młodości" (AVON).Po zastosowaniu skóra twarzy jest gładka i promienna.Wszystko jest o.k oprócz ceny,dlatego krem na noc z tej serii kupię w tym miesiącu. Cytuj
Christina Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Nie dopisałam, że ten złoty balsam (żel), firmy AA - jest z kawą, ananasem i mentolem. Super zapach - delikatny. Kawa też pomaga szybciej chudnąć i redukować cellulit. Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 To prawda-sama robiłam sobie masaż mieloną kawą po kąpieli. Czy ktoś stosował kremy Doliwa?Przyniosłam sobie próbki z apteki i jak na razie jest OK. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ja ostatnio kupiłam świetny krem do rąk. Tutaj link: https://www.bielenda-sklep.pl/index.php?act...mp;rec=176& Po tym kremie nie mam już szorstkich dłoni a zwłaszcza opuszków palców. Zawsze zimą mam ten problem,chociaż do podkładania drzewa w piecu zakładam rękawiczki to i tak nic to nie daje. Zamierzam kupić cała serię kuracji parafinowej bo jak dla mnie jest to rewelacja. Cytuj
AnnaK Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Mam cerę suchą naczynkową z rumieniem. Zaczęłam używać ZIAJA MED kuracja naczynkowa krem wyciszający rumień na dzień/na noc. W moim przypadku efekt przeszedł oczekiwania. Stosuję ten krem od 2.12.09 i widzę ogromną poprawę. Do rąk i stóp polecam kremy NEUTROGENA. Skórę na dłoniach mam bardzo suchą i dla mnie formuła norweska jest idealna.Nie są to tanie kremy, ale do jednorazowego użycia bierze się bardzo małą ilość i tubka starcza na długo. Pozdrawiam :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi