iwona30 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Składniki: Na ciasto: 1/2 szkl mąki 1 jajko 3/4 szkl mleka sól Farsz: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 7 - 10 plasterków salami lub innej wędliny 15 dkg sera żółtego lub mozarella 3 pomidory świeże kilka oliwek czarnych jak ktoś lubi oregano lub przyprawa do pizzy Sposób wykonania: 1. Do mąki dodać jajko, sól, mleko, rtozrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany, wylać na teflonową blachę wstawić do piekarnika na 5 min. o tem. 180 st. 2. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać obrane, rozgniecione ząbki czosnku, krótko przesmażyć wraz z cebulką. 3. Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, żółty ser pokroić w kostkę, pomidory pokroić w plasterki. 4. Pastą posmarować naleśnik, ułożyć salami lub innną wędlinę, pomidory i oliwki, posypać serem i oregano zapiec ozdobić pietruszką. Cytuj
Rudolf Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zrobiłem dziś podobną pizze a o to przepis: 1 szklanka mleka 1 jajko 100g mąki szczypta soli tłuszcz do natłuszczenia formy 100g sera kiełbasa chorizo lub może być np salami pepperoni. Wymieszałem składniki na ciasto mikserem. Na dno natłuszczonej formy dałem połowe sera, następnie wylałem ciasto i zapiekałem 30 minut w 220 stopniach. Po tym czasie wyjąłem ciasto, dodałem chorizo i drugą połowe sera i wstawiłem na 3-4 minuty. Była całkiem dobra ale następnym razem przyprawie ciasto jakimiś ziołami lub dam więcej soli bo było trochę mdłe. Cytuj
Spoon Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Ciekawe i niespotykane. Muszę spróbować, zwłaszcza drugiego przepisu. Uwielbiam chorizo, na pewno musi być smakowite :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi