Jolanta Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 200g gorzkiej czekolady 200g masla 2 szkl.cukru pudru 5 jajek 110g maki 400g sera bialego cukier waniliowy 120g malin Pikarnik nastawic na 170* Potrzebna blaszka o wymiarach 20/30 wylozyc ja papierem do pieczenia. Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej.Maslo i 1 1/4 cukru pudru utrzec i nastepnie dodac 3 jajka tylko dodawac pojedynczo.Wlac roztopiona przestudona czekolade i dalej miksowac i na koniec dodac make. 3/4 ciasta wylac na blaszke. Przygotowac mase serowa: Zmielony ser utrzec z reszta cukru pudru(3/4 szkl.) dodac 2 jajka i cukier waniliowy.Masa ma byc gladka. Wylac ta mase serowa na cisto i na wierz wylac reszte ciasta i ulozyc maliny. Piec przez 45-60 min. Studzic ciasto przy uchylonym piekarniku. Zycze smacznego!!! :grin: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dziękuję Jolu za nową wersję interesującego nas przepisu Cytuj
Jolanta Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Alez Kasiu co sie nie robi dla przyjaciol aby zadowolic ich podniebienie :grin: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
NaniWahine Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jolu, wielkie dzieki za przepis - wybroboje jak tylko kupie bialy ser :grin: Cytuj
biedroneczka Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Mam dziś go w planie co prawda znałam ten przepis już wcześniej ale jakoś brakło mi odwagi żeby go wypróbować dodam do niego serka z wiaderka typu delfiko :grin: :grin: :grin: Cytuj
Jolanta Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zycze Biedroneczko udanego wypieku! Jakbys mogla to wstaw zdjecie bo ja nie wiem czy mam w swojej kolekcji wypikow :grin: .Pozdrawiam. [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
biedroneczka Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zrobione :grin: wypiek udany ciaso bomba w smaku, pycha czekoladowe i delikatny serniczek i te maliny mniam :grin: zrobiłam z dwóch porcji sera oczywiscie wiecej malin dodałam oceniam na 5 zdjęcie musi byc wstawione bo wygląd również jest bajka pozdrawiam przepraszam za jakość zdjęcia ale to mój pierwszy raz wybaczcie Cytuj
Jolanta Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Biedroneczko nawet nie wiesz jak sie ciesze ze ciacho wyszlo ''bombowe'' :grin: .Ja jezcze robilam je z jagodami rowniez super smakuje.Dziekuje za 5 :grin: .Pozdrawiam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
biedroneczka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 No to moze jeszcze zdjęcia z góry przepraszam za jakość napewno sie poprawie Cytuj
biedroneczka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 och jakam ja szczęśliwa że zdjęcie udało mi się wstawić a to takie proste Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 No,no Biedroneczko ale z Ciebie to kuchareczka nie wiesz jak ja sie ciesze,ze ciacho ci tak bardzo smakuje dawno nie robilam go poniewaz skonczyl sie sezon na maliny chociaz niedawno widzialam u nas w supermarkiecie maliny.Warto sobie przypomniec smak lata.Zdjecia wyszy superowe,a za ocene serdecznie dziekuje!!! :P .Pozdrawiam goraco. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Dalovay Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Serniczek pieklam dwukrotnie , jednak wole bez malin :grin: . Ciasto jest absolutnie przepyszne!!! Cytuj
campari Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 robilam to ciasto jakis czas temu, absolutnie mnie nie zachwycilo :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi