monisia Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 podaje przepisik na rolade z bitą smietana,,łatwy w miare szybki i tani :grin: ciasto- -utrzeć dwa żóltka z 3 łyżkami czubatymi cukru na puszystą mase -ubić białka na sztywno ,z 1,5 łyżkami cukru -połączyc delikatnie -do masy przes sito przesiać 2 czubate łyzk imąki i 1,5 łyzke ziemniaczanej mąki jedną płaska łyżeczke proszku do pieczenia.delikanie wymieszać. na blaszke wyłozona folia aluminiową wylać mase,,równomiernie rozprowadzic..piec ok 10-12 minut w 200stopniach..wyłozyc na ściereczke,zdjąc delikatnie folie alu i przykryć wilgotną ściereczka...zostawić do wystudzenia. na mase... ubic na sztywno dwie kremówki z łyzeczka rozpuszczonej zelatyny i cukrem.na zimne ciasto rozsmarować śmietane..dodac owoce-co kto lubi..ja dałam maliny.zwinąc i ułozyc dorazu na tależu.udekorować śmietana owocami...jak to lubi... schłodzic w lodówce.przed podaiem minimum 2-3godzinki. polecam przepis bardzo tani i łatwy... :grin: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Jolcia Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Monia ale cudeńko zrobiłaś.Piękne aż chce się zjeść kawałeczek. Cytuj
Jolanta Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Podziwiam,podziwiam super ciacho.Tylko interesuje mnie czy w jakis specjalny sposob zwija sie to rolade zeby nie peklo ciasto? [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
monisia Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 nie peka kochana bo mokra ściereczka zapewnia mu-temu ciastu znaczy-odpowiednia wilgotnośc :grin: Cytuj
beatrix Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Monia to ciasto wyglada wyśmienicie :grin: mam pytanko:10,12 min to nie za krótko a z drugiej strony temp.nie za wysoka? nie lepiej dać papier do piecz.? po upieczeniu zaraz wyjmować z pieca,nie opadnie? Cytuj
monisia Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ja piekłam dokładnie 8 minut w 200stopniach..i uchylone mialam drzwiczki od piekarnika..słuchaj papaier do pieczenia moze sie tak łądnie ne odklejac a to trzeba natychmiast z gorącego zdjąc...i nakryc mokrą sciereczka :grin: mozna oczywiscie pokombinowac ale ja robiłąm tak jak naisałam.i zapewniam ze to żadna robota :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.