iwonka221 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam!!!Czy macie jakieś dania popisowe na różnego rodzaju imprezy,które powalaja waszych gości na kolana???Jeżeli macie owe to proszę podzielcie się przepisem zarówno może byc to ciasto lub inne danie.Nie wiem czy taki temat jest już na forum.Moje danie popisowe to sałatka gyros,krokieciki z pieczarkami.Z ciast to sernik złota rosa,krówka.Jeżeli coś Was interesuje to piszcie.Pozdrawiam!!! Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 U mnie często goszczą pieczarki faszerowane,skrzydełka faszerowane,krokiety z kapustą,mięsem i pieczarkami[wszystko razem]. Moi goście lubią roladki z szynki nadziewane[biały ser,rzodkiewka,ogórek zielony, szczypiorek i przyprawy]. Ponadto zawsze musi być kurczak na słodko kwaśno[przepis jest na forum] Ciasta piekę co chwile inne bo mam ponad 120 przepisów. Sałatka prawie zawsze z czerwonej fasoli,z tortelini. Cytuj
Jagodka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jako ze mieszkam poza granicam naszego Kraju, bardzo chetnie podaje nasze typowo Polskie potrawy: bigosik (musi byc zawsze!) salatka jarzynowa ryba po grecku oraz kotleciki zapiekane z cebulka, serem i majonezem zupa gulaszowa Jesli chodzi o ciasta, to podobnie jak u Jolci, jest tutaj zmienny repertuar. Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 u mnie obowiąkowo na każdej imprezie jest szybki bigos z kiszonej i "świezej" kapustki z pomidorkami, grzybkami i mnóstwem mięska, zawsze się sprawdza i znika z półmiska w mgnieniu oka. jeśli chodzi o mięska to ostatnio robiłam roladę ze schabu z pieczarkami i była super. a przystawki to ulubione jajka faszerowane.......... z czym się da ( pieczarki, ser, tuńczyk + majonez i zielenina ) i nóżki.... bez nóżek :( a ze słodkości W-Zetka. ojoj jakbym zjadła w-zetki......................tyle że nie mam już siły stać w garach...dzidzia coraz większa i nóżki mi puchną Cytuj
iwonka221 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam!Gratulacje dla Ciebie Magdalenko 23 i Twojej rodzinki.Moja dzidzka ma już 8miesięcy,ale przyznam Ci ze dzieci szybko rosna.Nasza Julcia jest kochaniutka,czasami daje nam popalić,ale jest ok.Jeszcze raz gratulacje!!!Na kiedy masz termin porodu?Pozzdrawiamy!!! Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 dziękuję serdecznie termin mam na połowę października, a mój synuś Wojtunio ma już trzynaście miesięcy., Cytuj
zuziorek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dla moich gości wszystkie dania sa popisowe zawsze robie cos innego niz tradycyjne potrawy. Ostatnio namietnie serwuję torcik z mięsa mielonego z przepisu Reni Cytuj
Basia K Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Staram sie zmieniac "menu",m.in,ze prawie zawsze jest stale grono osób i musze sie pochwalic,ze udaje mi sie ich zaskoczyc i zadowolic. Niedlugo kolejne wyzwanie przede mna,jako ze 30 wrzesnia mój syn konczy 15 lat i znów szykuje sie nam impreza. Zastanawiam sie nad torcikiem Reni.....-pytanie do tych,które juz go piekly:jak go serwujecie?Na jakiejs "paterze" i kroicie jak tort? A druga sprawa....postanowilam sama upiec tort!Tylko sie zastanawiam-jaki .... No bo ksztalt- musi miec gitary.... Cytuj
zuziorek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Torcik Reni serwuję na talerzu a kroję w trójkąciki. Szczerze polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.