Śliweczka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 KORA DĘBU CIASTO: 8 białek 1 szkl.cukru pudru } ubić na sztywno dodać: 3 żółtka - rozmieszaćwymieszać ze sobą bakalie : 20 dkg.pokruszonych orzechów włoskich 20 dkg.rodzynek 10 dkg.wiórków kokosowych wymieszać bakalie z : 1 łyżką mąki 1,5 łyżki proszku do pieczenia Ciasto podzielić na dwie części i upiec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok.30 min.w temperaturze 180 st. KREM : syrop z puszki brzoskwiń ugotować z 3 łyżkami cukru rozmieszać : 5 żółtek 2 budynie śmietankowe 2 szkl. wody Gotujący się syrop zdjąć z ognia,rozmieszać z masą budyniową i jeszcze przez chwilę gotować (do zgęstnienia)Po ostudzeniurozetrzeć z 1 kostką margaryny. Jeden placek ciasta ułożyć w blaszce.Na cieście rozłożyć 2 opakowania delicji wiśniowych namoczonych w kawie rozpuszczalnej (zimnej). Na delicje wyłożyć połowę kremu,na krem drugi placek ciasta,na ciasto pozostały krem. Na kremie poukładać pokrojone brzoskwinie z puszki i zalać je dwoma tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi. Ciasto przepyszne,piekę je na każde święta. Polecam i życzę smacznego!!! Cytuj
bernadettt Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Śliweczko ciasto jest pyszne. Jest już na smacznym tutaj pod nazwą "kora orzechowa".Myślę,że to to samo :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.