Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KORA DĘBU

CIASTO:

  • 8 białek
  • 1 szkl.cukru pudru } ubić na sztywno
dodać:

  • 3 żółtka - rozmieszać
wymieszać ze sobą bakalie :

  • 20 dkg.pokruszonych orzechów włoskich
  • 20 dkg.rodzynek
  • 10 dkg.wiórków kokosowych
wymieszać bakalie z :

  • 1 łyżką mąki
  • 1,5 łyżki proszku do pieczenia
Ciasto podzielić na dwie części i upiec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok.30 min.w temperaturze 180 st.

KREM :

  • syrop z puszki brzoskwiń ugotować z
  • 3 łyżkami cukru
rozmieszać :

  • 5 żółtek
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 szkl. wody
Gotujący się syrop zdjąć z ognia,rozmieszać z masą budyniową i jeszcze przez chwilę gotować (do zgęstnienia)Po ostudzeniurozetrzeć z 1 kostką margaryny.

Jeden placek ciasta ułożyć w blaszce.Na cieście rozłożyć 2 opakowania delicji wiśniowych namoczonych w kawie rozpuszczalnej (zimnej).

Na delicje wyłożyć połowę kremu,na krem drugi placek ciasta,na ciasto pozostały krem.

Na kremie poukładać pokrojone brzoskwinie z puszki i zalać je dwoma tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi.

Ciasto przepyszne,piekę je na każde święta.

Polecam i życzę smacznego!!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.