hanula Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Nie wiem czy ten przepis już jest na forum ale ja go bardzo lubiei właśnie wczoraj go upiekłam wiec podaje. Ciasto 50 dag mąki 1/2 szkl cukru pudru 15 dag miodu 1/2 kostki margaryny 2 jajka 1 op cukru waniliowego 1 łyzeczka sody oczyszczonej zagnieść ciasto ,podzielic na dwie częsci i upiec dwa oddzielne placki. Krem śmietankowy 1/2 litra śmietany kremówki(30%) 2 śmietan-fixy 3 łyżki zelatyny rozpuszczone w mnieejszej połowie szklanki wody cukier waniliowy polewa 1 puszka słodzonego mleka kondensowanego gotowac 3 godz do dekoracji 10 dag orzechów włoskich śmietane ubic na puszyste piane,dodac cukier,rozpuszczona zelatyne i smietan fixy. Kremen przełozyc placki, na wierzchu rozsmarowac ugotowane mleko i ozdobic orzechami. Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi dzień!!!! SMACZNEGO!!!! Cytuj
andy8 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Hanula swoim zdjęciem bardzo zachęciłaś do skorzystania z przepisu choć jakieś podobne już pewnie jest na forum :( Cytuj
loczek97 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Dobre, to jest, bo się trochę boję xD ? Cytuj
DeLarge Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 jaka jest pojemnośc tej puszki z mlekiem? Bo są różne na rynku. Cytuj
basga Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ja użyłabym tej największej,gotowej masy krówkowej. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Taka puszka skondensowanego mleka słodzonego ma 533 gram. Ja zawsze kupuję taką KLIK Udanego wypieku życzę i Wesołych Świąt :) Cytuj
basga Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Choć ciasto jeszcze całkiem nie zwilgotniało to jest pyszne.Użyłam 1 litr kremówki,spodni blat ciasta posmarowałam dżemem agrestowym by zrównoważyć słodycz a wystarczyła mi ta mała puszka masy krówkowej gotowej. Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ciasto śliczne i apetyczne :) Pozdrowienia! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi