Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: pół litra mleka 50g masła pół kg mąki (lub więcej trochę w zależności od konsystencji zagniatanego ciasta) 3 jaja odrobina soli śliwki oprószone bułką tartą bez pestek W garnku zagotować mleko z masłem i odrobiną soli po czym dodać 400g mąki ciągle mieszając.Ostudzić.Potem dodać 3 jaja i resztę mąki.Wyrobić.Rozwałkować,ciąć na kwadraty,nadziewać śliwkami i formować kulki.Gotować we wrzącej wodzie.Gdy wypłyną do góry gotować jeszcze ok.10 minut.Posypać cukrem. Mi z tego przepisu wyszło ok.30 knedli.Bardzo smakowały mi i mojej rodzince,także polecam do spróbowania przepisu póki mamy jeszcze sezon śliwkowy.Być może jest już taki przepis na forum,ale nie sprawdzałam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.