Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gruszki w occie 3 kg. ładnych, niezbyt dojrzałych gruszek 1 kg cukru 1/2 l octu kilka goździków trochę cynamonu Gruszki obrać, większe pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda. Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, zagotować. Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień. Na drugi dzień zlać syrop i zagotować. Gruszki wyłożyc do słoików, zalać ostudzonym syropem, zakręcić słoiki, pasteryzować 20 - 25 min.

Opublikowano

Macieju ja naprawdę w dalszym ciągu Cię podziwiam i dziękuję że skorzystałeś z tego przepisu. Posiadam jeszcze jeden przepis też bardzo dobry od teściowej, narazie nie mam czasu żeby go poszukać. Pozdrawiam

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłam te gruszki, bo akurat teściowie przywieźli całe mnóstwo gruszek. Nie próbowałam ich jeszcze ale w słoikach wyglądają imponująco. dzięki, pozdrawiam, :-)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.