lilidu Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Właśnie skończyłam ją przyrządzać, więc zamieszczam przepis:) Składniki: fasolka szparagowa cebula pieprz, sól cukier, ocet Fasolkę szparagową gotujemy, aż zmięknie, po czym zostawiamy do ostudzenia. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki (ja przeważnie z jednego strączka robie około 4-5 mniejszych częśći). Na patelni rozgrzewamy olej, na niego wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy. Następnie wrzucamy pokrojoną fasolkę i dalej podsmażamy, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Po około 10 minutach wlewamy trochę octu i wsypujemy trochę cukru. Nie podaję dokładnych ilości, ponieważ wszystko zależy od ilości fasolki. Ja zawsze robie na oko, a potem próbuję:P Jeszcze chwilę podsmażamy i gotowe! Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja wolę na zimno:) Mam nadzieję, że Wam zasmakuje :grin: Zbieram kody kreskowe z produktów Winiary. Czy ktoś mógłby pomóc? Pokryję koszty wysyłki:) Cytuj
Beata_H2O Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 czli dodajac octu i cukru tworzysz potrawe slodko-kwasna??:wink: musze wyprobowac na innych potrawach:D dzieki Cytuj
Miuriel Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Właśnie zajadam. dodałam ocet winny cytrynowy. Smakuje mi bardzo. :P Cytuj
lilidu Opublikowano 17 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Cieszę się bardzo, że Wam smakowało! :P Tak samo można postąpic z kapustą, tzn. ugotować, delikatnie podsmażyć i dodać cukier i ocet. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.