aannggeellaa89 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Składniki 1 kg piersi z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 paczki zupy cebulowej śmietana 30% ( ok 250g) sól, olej Wykonanie: Piersi kroimy w niezadlugie paski. Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka i podduszamy doprawiając solą i pieprzem. Następnie paski mięsa obtaczamy w suchej zupie cebulowej i wrzucamy na rozgrzany olej. Mieszamy dość często bo zupa może sie przypalać. smażymy na zloty kolor. Usmażone mięso wrzucamy do garnka z pieczarkami, dolewamy 1 szklankę wody i dusimy przez jakieś 20 min. Następnie odstawiamy wlewamy śmietanę i chwilkę zostawiamy na ogniu żeby sos sie zagęścił. Gotowe danie można podawać z ryżem lub pieczywem. Smacznego :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Podobny przepis gości już na forum ale w werscji zapiekanej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.