Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 paczki zupy cebulowej
  • śmietana 30% ( ok 250g)
  • sól, olej

Wykonanie:

Piersi kroimy w niezadlugie paski. Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka i podduszamy doprawiając solą i pieprzem. Następnie paski mięsa obtaczamy w suchej zupie cebulowej i wrzucamy na rozgrzany olej. Mieszamy dość często bo zupa może sie przypalać. smażymy na zloty kolor. Usmażone mięso wrzucamy do garnka z pieczarkami, dolewamy 1 szklankę wody i dusimy przez jakieś 20 min. Następnie odstawiamy wlewamy śmietanę i chwilkę zostawiamy na ogniu żeby sos sie zagęścił. Gotowe danie można podawać z ryżem lub pieczywem.

Smacznego :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.