aannggeellaa89 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 "Kraby" parówki ( w foli najlepsze) ketchup łagodny papryka słodka, pieprz olej lub margaryna Wykonanie: Parówki obieramy z folii i kroimy na 3 -4 części, każdą z części nacinamy lekko na końcówkach (tak żeby wyglądało jak X). Następnie wrzucamy olej lub margarynę i układamy kiełbaski tak żeby stały, gdy sie podsmaży obracamy na druga stronę, aby ładnie sie "otworzyły" ( jeśli ktoś chce szybko zrobić to wrzucamy na patelnie i obsmażamy bez okładania:) Dolewamy troszkę wody i wkładamy ketchup. Chwilkę dusimy razem, żeby powstał sos, gdy jest za gęsty można dodać odrobinę wody. poddawać z pieczywem:) Smacznego!! Cytuj
zuziorek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 W taki sposób kroje kiełbase i gotuję ja w wodzie. Podaję zazwyczaj z bigosem na imprezkach. Cytuj
Jolanta Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Robilam takie tylko pod inna nazwa ''koziolki''.Pozdrawiam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
basga Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 U mnie też to są "koziołki" i nawet niedawno były na kolację. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.