Agula Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Pomyłka "50letnią córką" - 5-letnią córką. :mrgreen: Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Maćku fotki nie mam, ja bardzo dawno miałam taką formę. Forma ta na dole jest wąska, rozszerzana ku górze i ma przykrywkę z uchwytem i jest gładka. Cytuj
mac51 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Dziękuję Ino za informację.Teraz mniej więcej wiem ,czego szukać :mrgreen: Pozdrawiam :shock: Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Wstawiłam zdjecie foremki do babki gotowanej.Wybaczcie że taka sfatygowana ,ale to od częstego używania :mrgreen: :shock: :razz: Pozdrawiam. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 I jeszcze jedno zdjęcie tym razem foremka od środka :mrgreen: Cytuj
mac51 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Sliweczko :mrgreen: Dziekuję za fotografię, Przyznaję,że nie widzialem takiej formy. Teraz zacznę poszukiwania :shock: Cytuj
figiel Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Witam ,w wielką sobotę ! Wczoraj ugotowałam tę babkę ,może ktoś skorzysta z tgo przepisu ,jest okazja !!!!! Pozdrawiam ,życzę miłego świątecznego wypoczynku :grin: . Cytuj
ela52 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Dorotko!! Piekna ta Twoja babka i bardzo apetycznie wyglada i napewno tak smakuje.Tylko prosze podpowiedz mi, gdzie kupilas forme do tej babki??? Cieplutko pozdrawiam. Cytuj
figiel Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Elu ! Takie foremki do gotowanej babki były u nas w sklepie ,takim z róznościami. Moja foremka jest już dość stara ,przydałaby sie nowa...zakup zawsze odkładam na potem :grin: Pozdrawiam serdecznie . Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Dorotko ja też potwierdzam że babka jest piękna. Elu babka gotowana jest bardzo smaczna. Pozdrawiam Cytuj
marioagi Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Od lat gotowałam babkę według Babcinego przepisu,gdy znalazłam ten przepis ,spróbowałam i zrobiłam z 2 szklankami mąki ziemniaczanej !Niestety zawiodłam się ,babka była tak sucha i rozsypywała się ,że nikt nie miał na nią ochoty.Dzisiaj zrobiłam z mego sprawdzonego i rozpływa się w ustach:5 jaj,1szkl.cukru,1 k.margaryny kasi,1 szkl.mąki tortowej,1 szkl.mąki ziemniaczanej, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 1łyżka wódki. Cytuj
margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 rowniez moja wyszla sucha, rozsypujaca sie i jak sie ja je to ma sie wrazenie ze je sie taka jakby "kluche". No ale moze cos zle zrobilam....... Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Dzisiaj odkupiłam formę do babki gotowanej...jest chyba dość stara,ale w dobrym stanie...dostałam też przepis na tę babkę i troszkę różni się od tego tutaj napisanego :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Moja forma do babki gotowanej wygląda tak 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi