Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

25 dag.mąki 3 jajka 15 dag.cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 dag masła 5 łyżek mleka 1 kg.sezonowych owoców (najlepsze z wiśniami albo porzeczkami) 20 dag.cukru pudru szczypta soli Żółtka utrzeć z trzema łyżkami gorącej wody na puszystą masę,dosypując stopniowo cukier i wanilię.Połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia,mlekiem i stopionym,ostudzonym masłem. Ciasto przełożyć na blaszkęi piec 15 minut w 180 st. Białka ubić z solą na sztywną pianę,dosypując cukier puder.Wsypać owoce.Pianę z owocami rozsmarować na gorącym cieście.Piec 15 min.w temp.150st.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.