figiel Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam ! Pora wiśniowych przetworów nastała ,może warto by odnowić przepis :arrow: . Wisienki na pewno sa słodkie i nie rozgotowane ,a o takie właśnie chodzi ,żeby nadawły sie do dekoracji ciast. Kasiu ile słoików wychodzi z tej porcji ? Pozdrawiam :arrow: Cytuj
sunshine Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Wisienki wyszły bardzo dobre a przede wszystkim ładnie się prezentują. Idealne do dekoracji. Zrobiłam ze 6kg i wyszło mi 7l słoików. Przepis warty polecenia :arrow: Cytuj
figiel Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 I ja zrobiłam wiśnie ....z połowy porcji . Jutro robię z podwójnej . Pozdrawiam :arrow: Cytuj
zazula226 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Jedno pytanko odnośnie czasu jaki jest tu podany.... czy trzeba sie aż tak sztywno tego trzymać? 12 godzin? a jak będzie 14, czy to cos zmieni? serdecznie pozdrawiam:) Cytuj
sunshine Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Ja robiąc te wisienki zdecydowanie przekroczyłam czas 12 godzin. Nie miałam czasu, żeby zrobić po 12 godzinach i dlatego zrobiłam je dopiero po 24 godzinach.Jednak nic sie nie stało. Cytuj
zazula226 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 ok, dziękuje za szybką odpowiedź, zaraz ide zerwać wiśnie;) serdecznie pozdrawiam;) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Urlop się skończył :arrow: teraz pora zająć się zapasami :arrow: Trochę wiśni już w zamrażarce ,a le tych nie mogę sobie odmówić :arrow: Ciszę się że przepis przypadł Wam do gustu :arrow: W poniedziałek idę na zakupy i zawijam rękawy :arrow: Cytuj
Gość AnnaB Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Mam pytanko, co robicie z syropem, ktory pozostal po wisniach? Pasteryzujecie, czy wszystko udaje sie Wam wlozyc z wisniami do sloikow? Mi pozostalo ze 2 litry soku po wzieciu do przerobu 4 kg wisni. Ten sam problem mam przy robieniu konfitur. Moze znacie lepszy sposob, aby nie zostawalo tak duzo soku. Pozdrawiam Anna Cytuj
figiel Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam ! Mnie również zostało trochę syropu , przelałam do butelek i zapasteryzowałam ... Używam do polania budyniu ,bitej śmietany , do sporzadzania napojów ...... Pozdrawiam! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Ja również zostawiam do napojów lub robię nalewkę > jak wcześniej nie robiłam na wiśniach :arrow: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Jutro próba z truskawkami ;) Cytuj
figiel Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 I jak wyszła próba z truskawkami ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.