monikadb26 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3łyżki oleju. Jajka ubijamy z cukrem dodajemy mąkę przesianą z proszkeim i olej delikatnie mieszamy pieczemy. Nastepnie : 2 puszki mandarynek, 2 szklanki soku pomarańczowego, 2 budynie waniliowe, 2 opakowania herbatników zwykłych i 2 czekoladowych, 4 opakowania śmietan fixu 1/2 litra śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Biszkopt po upieczeniu studzimy nasączxamu ponczem ( woda+sokz cytryny+ cukier) i na tym układamy mandarynki. Gotujemy kisiel: 1i 1/2 szklanki soku gotujemy razem z sokiem z mandarynek , 2 budynie mieszamy w 1/2 szklanki soku pomarańczowego i wlewamy an gotujacy sie sok pomarańczowy. Gorące wylewamy na mandarynki. Śmietanę ubijamy ze smietan fixami i cukrem pudrem wykładamy na kisiel. Na wierzch układamy herbatniki w szachownice na przemian jasne i czekoladowe. Ciasto jest najlepsze jesli postoi conajmniej jeden dzień ponieważ wtedy zmiękną herbatniki. Smacznego Cytuj
Jolcia Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Monika ciasto zapowiada się znakomicie.Muszę go zrobić. Nazwa też jest super :grin: . Cytuj
justhi Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Faktycznie, b.ciekawie się zapowiada. Muszę go sobie spisać. Cytuj
Jagodka Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 To musi byc BARDZO fajne ciacho. Zrobie przy nastepnej okazji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.