apsik Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 SKłADNIKI 4 szkl mąki 1 margaryna rozpuszczona 1 1/3 szkl cukru 1/2 szkl kwaśnej śmietany 5 jaj 2 czubate łyżeczki proszku cukier waniliowy Wsypać do miski mąkę,cukier,proszek i wymieszać,włożyć resztę składników i dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć na wysmarowaną blaszkę-można wysypać tartą bułką ,albo dać brązowy papier-na cieście poukładać połówki śliwek w pozycji pionowej i zasypać kruszonką. Kruszonka 3/4 szkl mąki 5 dag margaryny 1/2 szkl cukru cukier waniliowy 1 żółtko Placek jest szybki ,smaczny i wychodzi pełna blacha. Przepis pochodzi z radia i wielokrotnie jest wypróbowany. Cytuj
Miuriel Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Upiekłam dzisiaj to ciasto, jest bardzo dobre. Z białek ubiłam pianę i dodałam na końcu. Zawsze tak robię. Wyszło pulchniutkie, i smaczne. Polecam!!! Cytuj
Annia Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ciasto upiekłam wczoraj z żółtymi śliwkami i muszę powiedzieć,że naprawdę dobre wyszło :?: .Domownikom smakowało, a to najważniejsze. Nie wiedziałam tylko na jakiej wielkości blachę jest przepis i chyba dałam do troszkę za małej, ale za to jak pięknie wyrośnięte było.. :razz: . Pytali się mnie czy to drożdżowe,że takie mięciutkie i puchate. Polecam fajny przepis i pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 7 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Bardzo się cieszę Aniu ,że ciacho smakowało -ja także piekłam wczoraj a prezentuje się tak.... Cytuj
ewa11 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Witaj Elu ciasto wygląda apetycznie,będe musiała go upiec.Pozdrawiam :) Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Ale apetyczny śliwkowiec,ja po weselu na szczęście-trochę popróbowałam pysznych ciast,więc mogę spokojnie na inne popatrzeć :) Cytuj
basga Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Elu...bardzo fajny przepis,ciacho naprawdę wygląda jak drożdżowe! Zamiast kruszonki posypałam ciacho brązowym cukrem. Cytuj
apsik Opublikowano 10 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Basiu Twój placuszek wygląda bardzo apetycznie a i pracy przy nim niewiele.....mam nadzieję ,że rodzince smakował.. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi