AniaM Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 1 kg twarogu (ja używam taki w wiaderku) 1 szklanka cukru 4 jajka 3/4 kostki margaryny 4 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/2 szklanki mleka cukier waniliowy bakalie wg uznania (można bez) herbatniki do wyłożenia blachy (np be-be) Magaryne rozpuścić w garnku, dodać ser , cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Jajka rozbełtać i dodać do garnka. Zagotować. Budynie rozpuścić w mleku. Wlać do garnka i chwilę gotować aż porządnie zgęstnieje. Cały czas mieszając.Na koniec dodać bakalie i dobrze wymieszać. Herbatniki wyłożyć na blachę.A następnie wylać masę serową. I na wierzch znowu wyłożyć herbatniki. Polać polewą albo galaretką. Po przestygnięciu włożyć do lodówki. Podawać schłodzone. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Aniu pysznie wygląda ten serniczek! Będę musiała go zrobić ;) i po raz kolejny zachwycić moją rodzinkę i znajomych! Cytuj
beatrix Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Ania sernik sliczny i łatwy w wykonaniu,jeszcze go nie robiłam,ale mam zamiar i własnie mam pytanie,dajemy 4 budynie a mleka tylko 1/2 szklanki-tak mi sie wydaje że tego mleka jest za mało,da sie to wymieszac w tak malej ilości mleka?mozliwe że sie da,tylko mi sie tak zdaje że nie........pozdrawiam! Cytuj
AniaM Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Mi się jakoś udaje. Jak będzię za gęsty i będzię się ciężko mieszać można dodać jeszcze trochę mleka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.