hanula Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Mam ten przepis z jakieśgazety i robiłam go już kilka razy i jest na prawde super!!!Mam nadzieje ze nie ma go jeszcze na forum i że sie wam spodoba. *3 ciasta biszkoptowe. Jedno ciasto biszkoptowe: 4 jajka 4 łyżki cukru pudru 1,5 łyzki maki pszennej 1,5 łyżki maki ziemniaczanej 1 łyzeczka proszku do pieczenia - do pierwszego ciasta dodajemy jeden kisiel wiśniowy - do drugiego dodajemy 1,5 łyżki kakao - trzecie zostawiamy jasne *Masa jabłkowa 1 kg jabłek 0,5 szklanki cukru galaretka wiśniowa i agrestowa Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i zagotować.Podzielic na dwie częsci, do jednej dodać galaretkę wiśniową, do drugiej agrestową.Jedną galaretke rozpuszczamy w jednej szklance goracej wodu i dodajemy do jabłek jak zacznie tężeć. *Masa budyniowa 0,5 litra mleka 0,5 szklanki cukru 2 łyżki maki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej margaryna Kasia Zagotować mase budyniową i utrzec z margaryna.Ja odlewam szklanke mleka i w niej rozpuszczam mąki i dodaję do gotującego sie mleka z cukrem.Jak ostygnie to miksuję z margaryna. Układamy: -biszkopt jasny - masa budyniowa -galaretka agrestowa -masa budyniowa - biszkopt ciemny - masa bydyniowa -galaretka wiśniowa - masa budyniowa - biszkopt wiśniowy -polewa w esy floresy badx posypać cukrem pudrem SMACZNEGO Cytuj
Justyna.K Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Bardzo smakowicie wygląda twoje ciasto przepis podobny(nie ten sam) do wedla przekładanego "siostry anastazji tu jednak jest więcej warstw. Gratuluje wykonania i pozdrawiam . :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Ciacho zapowiada się apetycznie :grin: aż ślinka leci patrząc na zdjęcie :grin: Pracochłonne jest ale efekt widać ;) Trzeba będzie się skusić ;) Cytuj
ela52 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Pieklam podobne ciasto pod nazwa Leon , jest bardzo dobre. Cieplutko pozdrawiam ;) :grin: ;) Cytuj
andy8 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Hanulka spodobał mi się ten przepis wędruje do oczekiwania na wykonanie. :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.