mac51 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Na kilogram śliwek,3 szklanki wody,pół szklanki octu,25dkg cukru,gożdziki,cynamon. Wykonanie: Sliwki ponakłuwać,ułożyc w słoikach. Zagotować wodę z octem,cukrem i przyprawami.Gorącym płynem zalać śliwki. Na drugi dzień zlać płyn ze śliwek,znowu zagotować i ponownie zalać. Powtórzyć całą operację 3-4 razy.Ostatni raz zalać gorącą zalewą i zakręcić słoiki :grin: Cytuj
basga Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Dzięki za przypomnienie smaku z dzieciństwa...uwielbiałam marynowane śliwki,świetna przystawka . Cytuj
mac51 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Tak Basga...też lubię sobie przypominać smaki z dzieciństwa ;) Pozdrawiam :grin: Cytuj
mac51 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Jeszcze dopowiem, że te śliwki to węgierki :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.