Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na kilogram śliwek,3 szklanki wody,pół szklanki octu,25dkg cukru,gożdziki,cynamon.

Wykonanie:

Sliwki ponakłuwać,ułożyc w słoikach.

Zagotować wodę z octem,cukrem i przyprawami.Gorącym płynem zalać śliwki.

Na drugi dzień zlać płyn ze śliwek,znowu zagotować i ponownie zalać.

Powtórzyć całą operację 3-4 razy.Ostatni raz zalać gorącą zalewą i zakręcić słoiki :grin:

post-5154-1189098355_thumb.jpg

Opublikowano

Dzięki za przypomnienie smaku z dzieciństwa...uwielbiałam marynowane śliwki,świetna przystawka .

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.