bof Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 - ugotować golonkę (około 1 godziny) w posolonej wodzie - po ugotowaniu oddzielić mięso od kości i obtoczyć : 1. w mieszance : majranek + sól + pieprz + papryka słodka w proszku 2. a mastępnie w mące - włożyć na gorący olej i podsmażyć z cebulą - dolać wodę , w której gotowana była golonka - dodać do niej marchewkę , pitruszkę i selera pokrojone w paski - dusić pod przykryciem , , pod koniec dodać piwo (ok. 1/2 puszki lub więcej w zależności od smaku) . Wszystko dusić około 1 godziny . Można podawać z ziemniakami i ćwikłą lub z chlebem i ćwikłą . Smacznego ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.