grumko Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Pasta z wędzonych śledzi - Rengosalata SKŁADNIKI: 2 wędzone ryby, 2 średniej wielkości ugotowane ziemniaki, kilka łyżek oliwy, sok z 1 cytryny, 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. SPOSÓB WYKONANIA: Rybę obieramy ze skóry i usuwamy ości. Kroimy na kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Miksujemy na gładką masę z oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy do białego pieczywa lub krakersów Zamiast wędzonych śledzi można użyć wędzonej makreli. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.