grumko Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Omlet niemiecki SKŁADNIKI: 4 jajka, 30 dag białej kiełbasy, 10 dag startego żółtego sera, mała czerstwa bułka, 1 cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, szklanka mleka, łyżeczka zmielonej gorczycy, łyżeczka masła, sól i pieprz. SPOSÓB WYKONANIA: Bułkę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na patelni na stopionym maśle. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić i zrumienić na dużej patelni na średnim ogniu, dodać drobno pokrojoną cebulę, zeszklić ją, dodać pieprz, natkę pietruszki, gorczycę, sól. Zdjąć z ognia, przestudzić (usunąć nadmiar tłuszczu). Jajka dokładnie roztrzepać z mlekiem, połączyć z serem i grzankami z bułki, dodać usmażoną kiełbasę, wymieszać, wlać do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy, przykryć, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia piec ok. 40 – 50 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać z smażonymi ziemniakami i surówkami lub kiszonymi ogórkami. Smacznego!! Cytuj
Kasiulek Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Pięknie to wygląda- pewnie tak samo smakuje. Muszę koniecznie zrobić. A jeszcze jak byś mógł to napisz jakie wymiary ma forma? Cytuj
grumko Opublikowano 10 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 naczynie ma średnicę ok. 20 cm.: dokładnie Ci nie powiem, bo wyjątkowo zapomniałem je zabrać dzisiaj do pracy :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.